Grensland Actueel: Snel groeiend medium in de Limburgse grensstreek

Grensland actueel vult behoeft aan lokaal nieuws goed in.

Lokaal nieuws wordt steeds minder door de regionale kranten opgepikt. Vaak komt dit omdat de kosten voor journalisten te duur zijn en men zich méér met grotere vraagstukken bezig houdt.  Verenigingen, stedelijke onderwerpen komen zó minder aan bod. Dat schept groei voor kleinere organisaties. Zo ook voor Grensland Actueel dat zich bezig houdt met lokale nieuwsverspreiding in de Limburgse grensstreek. De focus ligt aan Belgische zijde en in tweede lijn aan de Nederlandse kant van de grens.

Focus ligt op de plaatsen Kinrooi, Maaseik, Bree, Dilsen Stokkum en Maasmechelen. De kijkdichtheid ligt met ruim 40% bijzonder hoog. De lat wordt door Grensland Actueel dan ook erg hoog gelegd en men levert journalistieke content van hoogstand niveau. De waardering door de lokale overheden is dan ook bijzonder hoog. Het bijzondere aan deze organisatie is dat zij uitsluitend door vrijwilligers gerund wordt. Dat is heel uniek. Zij doen dit met een enorme passie en het team bestaat uit een aantal oud medewerkers van Radio Grensland maar ook diverse journalisten en camera mensen welke belangeloos mee werken om het platform dat actief is op internet , social media en radio in de lucht te houden en te verbeteren.  Men streeft er naar de nieuwsvoorziening naar een steeds hoger peil te brengen zodat men de bevolking in dit uitgestrekte gebied goed kan informeren over uiteenlopende zaken en onderwerpen. Wij van Branding RTV wensen hen in elk geval alle succes toe.